PRIEST - rady dle zkušených

24.04.2010 11:42

 

Shadow priest - guide for 3.1.3 patch

Příspěvekod Doomed » úte 09. bře 2010 2:14:18

Shadow priest je znamej hlavne jako mana banka pro healery, podpora raidu, a velice poor dps... Po nastupu Lich Kinga se vsak zmenilo par zasadnich veci...(zmeneny system spell poweru, talenty, raid wide buffy atp.), stala se (umyslne) dobrou dmgovaci classou na vetsine Lich King bojistich... proto vam prinasim tento guide, jelikoz ze shadow priesta se stala nejenom dobra dmgovaci classa...ale docela i jedna z nejlepsi dmgovacich class ;)

Staty:

Hit - zakladem kazdeho S.priesta (vsech casteru), je mit Hit Cap, ktery cini 8% (263 hit). toto je cislo, ktere tam proste musite mit, jinak bduete missovat, coz je ohromna ztrata dps (zadny prinos pro raid).

Spell power
- Druhy nejdulezitejsi stat hned po hitu. Tohle stackujete neustale, je to hlavni boostici stat, stackujte porad, nikdy ho neni dost.

Crit
- Dalsi je tu na rade crit, ktery uz neni tak dulezity stat, ale boost to je. zde se odehrala hlavni zmena shadow priest. Kazda dotka muze nyni critovat. Nepodcenovat hit, ale neprehanet, jako optimalni boost je mit v Naxx gearu kolem 18%crit, na ulduar eqipu se snazte alespon o tech 23% critu. Vic asi nema smysl, protoze uz by se vam dobre nestackovala spell power.

Haste - Tohle je na dlouhe povidani. Kazdy dobry shadow priest vi, ze haste afektuje delku Mind Flay, cim vice haste>tim kratsi mind flay>tim vetsi dps. Hastu je treba mit tak akorat, abzste ho vpasovali do CD Mind Blastu (5sec), takze cca 290-300 haste. Vic nema cenu (3x MF do CD Mind Blastu se nevyplaci, tolik hastu se sice sehnat da, ale na ukor jinych, dulezitych statu)

Spirit - zde se nejde bavit jako o boost dps, jelikoz tak silny stat to neni (ano, spirit tap, ale to je strasne malo spell poweru, tudiz se nevyplaci tento stat stackvoat kvuli DPS)

Intel - Pro shadow priesty v podstate jen zasobarna many.



Gemy, enchy, profese

Gemy - Zalezi na vas, pokud chcete dodrzet socket bonus. Avsak pokud mate JWC, vyplati se epicke gemy a hlavne prismatic gemy, na ktere se barva nevztahuje. Socketujte hlavne spell power, pokud je treba, tak hit nebo crit (nejlepe oranzovy spell power/crit nebo /hit). Nehledejte v tom vedi, Spell power je spell power.

Enchy - taktez, vsechny mozny enchy na spell power. Do backu krasne sedne 23 Haste rating, do chesty stats, jinak spell power.

Profese - Pro nejvyssi boost se vyplati jet Enchanting a Jewelcafting . U enchu mate lepsi enchy, u jwc zase lepsi gemy. Muzete ale pouzit treba i Alchemku, ktera vam zvysuje ucinky a dobu trvani flasek a potiku (na AN tento profesni bonus nefunguje damn...)



Rotace

Základni rotace: Vampiric Touch > Mind Blast > Devouring Plague > Shadow Word: Pain > Mind Flay

pokud ovsem chcete smazit dps hned od zacatku (na AN nemozne pokud tankuje warrior>bugla rage), muzete jet: Vampiric Touch > Mind Blast > Devouring Plaque > Mind Flay > Shadow Word. Pain > Mind Blast
(kdyz chcete dat Vampiric Embrance, ukoncete MF po druhem ticku kvuli GCD).


Pri techto 2 rotacich sem vam nepotka CD Mind Blastu a Devouring Plaque, ale muze zde byt problem s nahozenim Vampiric Touch. Ale co se VT tyce, ma mensi spell koef. Nez Mind napr. MinD Flay nebo Mind Blast, proto target vydrzi 1-2 sec bez teto dotky. Devouring Plaque by mel mit zase lepsi koef. nez Mind Blast, ale z neznameho duvodu je tu Dev.Plaque nerfnuto (na AN ticka za 900!!! fail), opet plati to co pro nahozeni VT. MB ma prednost.

Shadow Word: Death - toto je orisek... pouzivat ci ne? odpoved zni: Ne... ale zalezi na fightu. vetsinou vam rotace vychazi (pokud ji uz umite), takze pro SW:D neni misto... pokud ste ale afektovani jakehokoliv hastu (Heroism/Bloodlust), je mozne, ze vam rotace zacne kolabovat (napr. nenacpete 3x MF do MB cd, zbyde vam misto pro SW:D ... ale neni to pravidlo a stava se zridka kdy, ze je cas to pouzit.

Shrnuti:
Uptime vsech dotek na max, Mind Blast pouzivat na CD a prazdna mista vyplnovat Mind Flayem...

Trash: Asi nejlepsi moznost pri trashi (vic jak 3 targety), je nadotkovat jeden target s nejvice hp, a pres ten jet Mind Sear...



Eqip:

Zaklad je hit !!

Naxx/EoE/OS gear

Dobre je mit 2/5 T7, kvuli prvnimu bonusu (MB stoji o 10%many mene), druhy bonus je crap a zbytecny.
Zde stoji za zminku headka z Malygose 25, da vam hodne spell poweru a taky docela cenny critical.
Dale pasek z Thaddiuse (hodne hitu, hodne hastu, ale min SP), anebo pasek z Tailoringu.
Jinak back ze Sarthariona 25(haste,crit), wand z Anub Rhekana(hit), off hand z Pachwerka, trinket uz je na vas, ale asi nejlepsi co muzete mit je ze Sarthariona.
Co se zbrane tyce, sam sem sahnul po healovaci mace z kel Thusada, mp sec je mi sice k nicemu, ale 520 spell power je slusny boost oprotim jinym... holt S. priesti to maji stale tezke.

Ulduar gear

2 moznosti, bud 2/5 T8 nebo 4/5 T8.
1. Bonus je jasny boost jeste vic uprednostnujici DP (na AN jeste silnejsi bonus nez na ofc.),a da se sehnat pomerne rychle. Druhy bonus uz je slozity se scalovanim haste, aby vam vychazel CD. Bud 300 haste, 500 haste nebo 800 haste. Ale to uz je moc... jine hodnoty nepripadaji v tomto bonusu uvahu. Kdyz vam to procne jeste s obema procama na trinkacich, nejspis utrhnete agro :D. Ale dost na tom, ze pak pri zmene gearu se vam zacne rozbijet rotace. Jinak v Ulduaru se konecne dockate stackovani jinych statu, jelikoz hitu a spell poweru je vsude dost a dost.
Za zminku rozhodne stoji staff z Hodina 25, ma obrovsky spell power a hodne critu.



Buffy

Rozhodne nejlepsi jsou flasky na 125 spell power, dale jidlo na spell power nebo haste.


Talenty

Klasicka specka 13/0/58 (nejsou zde zadne ruzne varianty).

Addony

Zde doporucju jakykoliv addon na uptime dotek, nejlepsi asi Buff mod u Quartz casting baru, nebo lepe zpracovany ForteXorcist. Hlavne latency bar na cast bar, at vidite dkyz zacit castit dalsi spell.
 

Kontakt

Vyhledávání

Addony pro instance a raid

Epgp
In-game addon sledující DKP body

Deadly Boss Mod
Modifikace, která vám v raidu ukáže, že např. boss se chystá použít nějaký skill

Omen Threat Meter
Addon, který měří threat u mobů, s jeho pomocí se Vám již nestane,že byste tankovi přebrali aggro
 

Důležité odkazy:

https://wow.herniweb.cz/  české stránky věnované WOW

mightandmagic.cz/anathema/ stránky realmu Anathema

www.wowhead.com oblíbená encyklopedie WOW